Fiets coaching in Bodegraven-Reeuwijk

Marlies van Welzijn onze Zorg en de Buurtsportcoaches van Sport en Welzijn geven samen fietslessen. Dit voor iedereen die wilt leren fietsen. Sommigen zijn bang om te (leren) fietsen of hebben het nooit geleerd. Zo is er afgelopen jaar een meisje van 8 jaar geweest die graag met haar moeder wilde gaan fietsen. Met veel oefeningen heeft zij het fietsen mogen leren en ze kan nu met haar moeder naar school fietsen!

“Ook ben ik bij een ontzettend leuk gezin geweest waarvan de moeder graag wilde leren fietsen. Na een goede start was er een tussenpose van een aantal weken door vakantie. Hierbij werd gelijk duidelijk dat continue blijven oefenen van belang is; ze was helaas een keer gevallen. Dat is niet leuk, maar hoort er helaas ook wel eens bij. Zeker na de tussenpose, werd ze angstig om weer op de fiets te stappen.” aldus fiets- en buurtsportcoach Lisette.

“Gelukkig hebben we, na een fijn gesprek, de fietslessen toch weer met veel enthousiasme opgepakt. Ditmaal twee keer per week. Het was ontzettend leuk om te zien wat voor stappen iemand dan maakt, ik ben ontzettend trots op haar dat ze alles zo goed oppakte! Nu fiets deze moeder gezellig met haar gezin door het dorp!”

Opbouw fietsles
Hoe ziet zo’n fietsles er precies uit? Om te beginnen moet je wel zelf een fiets tot je beschikking hebben. Daarna is volgende stap om de fiets aan de hand mee te nemen. De fiets moet met jou meebewegen, door te wandelen met de fiets aan de hand. Hierna komt een stukje balans, het op- en afstappen, remmen, kijken en nog veel meer. Marlies; “Je ziet soms een bewoner bewonderend kijken en zeggen dat het heel goed en knap is en het niet vanzelfsprekend is om meteen te kunnen fietsen en je hier niet meer over hoeft na te denken. Daarom is het extra knap dat dit op latere leeftijd nog word aangeleerd! En, nadat ze echt ‘kunnen’ fietsen is het pas écht leuk! Dan kun je echt meters maken!”

Wil jij ook fietsen? Neem contact op met Marlies van Welzijn onze Zorg via; 06 – 14 72 15 8 of m.schlingmann@welzijnonzezorg.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter