Samen voor elkaar in Reeuwijk

Maandag 20 december gingen de vrijwilligers van het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug, samen met Vota en SAM Welzijn op pad om tassen vol kerstverrassingen te bezorgen bij zo’n veertigtal gezinnen in Reeuwijk-Brug die het niet breed hebben. Want ondanks corona en de lockdown blijft december vanzelfsprekend een feestmaand. Vooral in deze moeilijke tijd is het Huis van Alles er alles aangelegen die kerstgedachte uit te dragen: ‘Samen voor Elkaar’. 

De vrijwilligers missen het ook dit jaar weer enorm. Normaal gesproken werd de kerstboom opgetuigd, maakten de deelnemers van de maandagse creatieve inloop prachtige kersstukken met elkaar en organiseerde de kookgroep een gezellige kerstavond, waar in 2019 maar liefst 60 Reeuwijkers bij aanschoven. Aan het eind van het jaar waren er zelfgemaakte oliebollen. Voor de hele buurt. 

Vanwege de laatste maatregelen rondom het corona-virus zijn ook in Reeuwijk-Brug alle plannen afgelast of uitgesteld. In een tijd waarin veel mensen eenzaam of alleen zijn zou het Huis van Alles een trefpunt moeten zijn om elkaar te ontmoeten. Ook voor mensen die het niet zo breed hebben en dat is iets wat op het moment helaas niet mogelijk is.

“Corona treft ons allemaal”, laat Joke Roelofs van het Huis van Alles in Reeuwijk weten, “maar misschien treft het nog wel het hardst de financieel kwetsbare mensen”. Daarom is de organisatie blij dat ze dit jaar opnieuw konden rekenen op de financiële steun van de Rotary Reeuwijk. Dankzij de steun van deze service-club was het mogelijk mooie kerstpakketten samen te stellen, die met behulp van de Voedselbank, Vota (vrijwillige ondersteuning thuis administratie) en de collega-vrijwilligers deze week bij een veertigtal gezinnen bezorgd gaan worden. “Zo brengen we met elkaar een klein beetje kerst naar mede-inwoners die dit wel kunnen gebruiken”, besluit Joke, terwijl de laatste tassen om weggebracht te worden in de auto worden gezet.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter