Boosteren van zorginstellingen gestart

Regio – De GGD is gestart met het vaccineren van bewoners van zorginstellingen zonder eigen medische dienst. Om de bewoners en medewerkers van deze instellingen te vaccineren gaan de mobiele vaccinatieteams langs de locaties. Tot half januari gaat het mobiele vaccinatieteam prikken in zo’n 100 zorginstellingen in de regio.  Op 16 december vond een eerste succesvolle test plaats in het Gastenhuis in Warmond, een zorginstelling voor kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. In deze instelling kregen 23 bewoners en 50 medewerkers een boosterprik. Naast de zorginstellingen prikt de GGD ook de niet-mobiele thuiswonenden. De huisartsen kunnen niet-mobiele thuiswonenden hiervoor aanmelden.

Uitbreiding vaccinatielocaties

Op 23 december opent de vaccinatielocatie in Noordwijkerhout. Vanaf 27 december worden de eerste prikken in Bergambacht gezet. In de eerste week van januari opent de locatie in sporthal de Kleine Vink Nieuwerkerk aan den IJssel. In de tweede week van januari wordt er gestart in het kerkgebouw van de voormalige gemeente de Levensstroom in Leiderdorp.

Defensie helpt met aanleggen extra parkeerterrein

Doordat de vaccinatielocaties meer bezoekers ontvangen door de versnelling, is er behoefte aan extra parkeergelegenheid. De gemeente Leiden heeft toestemming gegeven voor de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein op het grasveld tegenover het ECC, ook wel het paardenweitje genoemd. Militairen van Defensie starten op 22 december met de aanleg van dit tijdelijke parkeerterrein.

Testlocatie Bergambacht wordt vaccinatielocatie
De testlocatie in Bergambacht sluit op 24 december om 13.00 haar deuren. De locatie is namelijk nodig als vaccinatielocatie. Het testen en vaccineren kan om praktische redenen niet allebei plaatsvinden in zalencentrum de Waard. De GGD wil graag op korte termijn een nieuwe testlocatie in Bergambacht openen. Er wordt op dit moment gezocht naar een geschikte locatie. 

Openingstijden feestdagen 

Tijdens Tweede Kerstdag zijn de vaccinatielocaties in Leiden en Gouda geopend. Let op: je wordt alleen geprikt als je een afspraak hebt. De testlocaties hebben aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen. Op de website van de GGD Hollands Midden vind je de tijden. Ook voor testen geldt dat je een afspraak moet maken. Dat kan via www.coronatest.nlof door te bellen naar 0800-1202.

Eerste en tweede prikken
De GGD zet nog steeds eerste en tweede prikken. Om iedereen in de regio laagdrempelig te bereiken is het mobiele vaccinatieteam op 21 december in de huisartsenpraktijk Driebruggen in Driebruggen. Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen op 3 januari voor een tweede keer terecht in Huisartsenpraktijk De Spil in Ouderkerk aan den IJssel. Op 8 januari wordt er geprikt in Huisartsenpraktijk Goudse Rak in Gouderak. Je kunt op deze locaties geen boosterprik halen.


Op 21 december bezoekt het mobiele vaccinatieteam voor de derde keer het COA in Bodegraven. Ook dan hopen we weer 25 minderjarige asielzoekers te kunnen prikken.

Cijfers

Op dit moment heeft 85% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. En 84% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. De afgelopen week is het aantal testen bij GGD-teststaten bij inwoners van onze regio flink gedaald. Van 18.769 inwoners vorige week naar 16.452 deze week. Een daling van 12%. Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is gelijk gebleven met 23,5%.  De GGD Hollands Midden onderzoekt niet wie welke variant heeft. Als je positief test kunnen wij je daarom niet vertellen of je besmet bent met de omikron-variant. Het RIVM onderzoekt alleen enkele testafnames om te kijken welke varianten er rondgaan. 

Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op  www.eengezonderhollandsmidden.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp