Verkiezingsprogramma Lokaal Liberaal 2022-2026: Wij gaan het doen!

Het onderwerp van de eerste (digitale) algemene ledenvergadering van de nieuwe politieke partij in Bodegraven-Reeuwijk, Lokaal Liberaal, was meteen een belangrijke: het verkiezingsprogramma 2022 – 2026.

Na een pittige discussie en positieve inbreng van de leden werd het programma uiteindelijk unaniem vastgesteld. Met dit verkiezingsprogramma laat de liberale partij duidelijk zien dat zij andere keuzes durft te maken. Voor een toekomst van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, waarbij weer wordt gekeken naar de échte problemen van de inwoners.

Gezond voor de volgende generatie
“Lokaal Liberaal gaat voor het eerlijke verhaal en een transparant bestuur. Van burgerparticipatie moet nu eens serieus werk worden gemaakt,”vindt de partij. “Op de manier zoals het nu gaat worden inwoners en ondernemers soms erg ongelukkig. Daarnaast staan we aan de rand van de financiële afgrond. En als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”, is de mening van Lokaal Liberaal.

“Willen we ons voorzieningenniveau en onze financiële zelfstandigheid behouden dan moet het echt anders!” Om dat te bereiken heeft de partij verschillende voorstellen in zijn programma opgenomen. Zo gaat Lokaal Liberaal als ondernemerspartij voor ‘een goede bereikbaarheid’, ‘geen verhoging van de lokale lasten’ en ‘voldoende parkeergelegenheid in het centrum van Bodegraven”. Verstandig omgaan met belastinggeld is volgens de partij, die nu al twee zetels in de gemeenteraad heeft, synoniem aan ‘gezond kunnen doorgeven aan de volgende generatie’.

“De komende lokale verkiezingen gaan dit keer meer dan ooit over de toekomst van onze gemeente”, aldus de lijsttrekker Willem Zuyderduyn. “Er is een sterke koerswijziging nodig om Bodegraven-Reeuwijk zelfstandig en aantrekkelijk te houden voor onze inwoners. We moeten zonder taboes kijken naar de toekomst. De rust in het plassengebied moet weer terug. Geen verdere uitbreiding van (recreatie) woningen aan de plas en op agrariërs zijn wij extra zuinig. Zij zorgen voor de unieke uitstraling van ons Groene Hart. Bovendien vinden wij dat het voor boeren mogelijk moet zijn om voor een bredere bedrijfsvoering te kiezen. Bijvoorbeeld door een streekwinkel of B&B te beginnen.”

Bestuursvoorzitter Lou Harten vult Zuyderduyn hierbij aan: “Ik ben ontzettend trots dat we echt samen met de leden en betrokken inwoners dit programma hebben samengesteld. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente aandacht heeft voor de dingen waar je dagelijks tegenaan loopt. Lokaal Liberaal staat voor de menselijke maat. Onze kwetsbare inwoners mogen niet klem komen te zitten door bureaucratie en regels.”

Het hele programma van Lokaal Liberaal is HIER te lezen.
Een korte samenvatting van het programma vindt u HIER

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp