Midwinterroeimarathon…net op tijd!

De starttoren van de Roei&Zeil, is op de kortste dag van het jaar vanaf het toegangshek nauwelijks zichtbaar! De vier grote ronden die totaal voor 54 kilometers moeten zorgen gaan in dichte mist voor een nieuwe uitdaging zorgen…waar zijn we eigenlijk? Vanaf onze  roei- en zeilvereniging om 9.00 uur uitgezwaaid en beginnen de eerste twee grote ronden rechtsom, via de van ‘Brienoordbrug’ de Elfhoevenplas op.

Niet voor watjes
Frisjes voor de stuurlieden en prima roeiweer voor de 5 ‘niet watjes’ van deze happening.
Prachtig Reeuwijk op de windstille dag in de daardoor blijvend aanwezige nevel.
Rond 12.00 uur is er…koffie en een sanitaire stop. Schoenhoezen om  koude voeten te voorkomen, afzakkende mutsen worden extra opgerold. Mist is een, maar een muts voor ogen is te gortig. Goed gemutst beginnen we aan de laatste twee ronden en nu in tegenovergestelde roeirichting. Niet willen stoppen voor de te nemen bruggen levert snelheid en uitdaging op. Druppelsgewijze wissels op de vlotten houdt ons alert en warm.

Elkaars jas en wanten aan en weer voort, de laatste kilometers worden sneller afgelegd.
De Beerenburg en het ontvangstcomité incl. de warme pizza wacht op ons!
Afspraak is afspraak…om 17.00 uur dienen wij het licht in het verenigingsgebouw te doven.
Om om 19.00 uur van onze premier Marc Rutte te horen dat het tot zeker 14 januari gedoofd zal blijven.

Wij, niet watjes’ waren net op tijd!

Ineke Verkaaik-Hogervorst

Marathonroeien R&Z Gouda

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp