Klimaatactiviste lijstduwer #mijnklimaatpartij

Ook de Reeuwijkse klimaatactiviste Peggy Munnikhuis heeft zich aangesloten bij #mijnklimaatpartij. Ze zal lijstduwer zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. En zo verbindt ook zij haar naam aan de zeer diverse groep van heel jong, tot grootouders voor het klimaat.  “Hoe gaan we dit aanpakken” is de leuze die Peggy meeneemt, waarmee ze onderstreept dat #mijnklimaatpartij de mouwen wil oprollen, en vooral daden wil.

Peggy Munnikhuis heeft in de afgelopen maanden actie gevoerd in haar omgeving. Zij deed dit met het boek “Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde” van Jelmer Mommers. Tientallen exemplaren van dit boek heeft zij in haar omgeving verspreid, met het verzoek het ook weer door te geven aan anderen. Ze heeft hiervoor bovendien een actiemiddag georganiseerd in de Goudse Schouwburg, waar ook Marianne Minnesma van Urgenda zal optreden.

Foto: Peggy Munnikhuis

Partijvoorzitter Bram Tack is heel blij met de steun van Peggy Munnikhuis: “De nieuwe partij spreekt veel mensen aan. Het wordt een open beweging die zich niet gaat opsluiten in het gemeentehuis, maar juist iedereen in actie wil krijgen om een steentje bij te dragen, en zo de opwarming van de aarde te stoppen. Want we hebben echt een groot klimaatprobleem. Gelukkig krijgen we nu steun uit alle hoeken, tieners, grootouders en ook veel jonge mensen daar tussenin”.  Eerder sloten ook Jette Harmsma en Linge Hoevermans al aan. Zij liepen als scholieren eerder mee met de klimaatstakingen, waarmee regeringen wereldwijd onder druk werd gezet om meer te doen tegen de opwarming van de aarde.

De belofte van #mijnklimaatpartij is om 8 jaar lang ieder seizoen in een meet up met inwoners en bedrijven uit de gemeente concrete verbeteringen te organiseren die helpen, en die het voor iedereen makkelijk maakt om mee te doen, zoals bomen planten, elektrische deelauto’s, schoolmoestuinen en vegetarische menukaarten. Om dit ook vanuit de gemeente goed te ondersteunen wil #mijnklimaatpartij ook in de gemeenteraad na de verkiezingen op 16 maart 2022.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp