Zonnepanelen in bermen N11 en A12

Burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk kijken naar het ontwikkelen van projecten die aansluiten bij OER-programma van de rijksoverheid.

OER staat voor een programma waarbij gronden van de overheid worden ingezet om Energie op te wekken (Opwek Energie Rijksvastgoed). Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan zonnepanelen in bermen of taluds langs de A12 en N11.

De vraag om hierbij aan te sluiten, is gekomen vanuit de rijksoverheid. Samen met regionale initiatieven op dit gebied en met Rijkswaterstaat wordt gekeken naar verschillende projecten. Volgens wethouder Oskam, die onder meer een deel van de Regionale Energie Transitie (RES) en duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, biedt OER het grote voordeel dat straks minder agrarische gronden vrijgemaakt moeten worden om toekomstige doelstellingen op het gebied van de energietransitie te behalen.

Het is niet ondenkbaar dat ook spoorwegtaluds en geluidsschermen meegenomen gaan worden bij uitvoering van het OER-programma.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp