Wat kunnen we verwachten tijdens persconferentie

Alle ogen zijn vanavond gericht op demissionair premier Mark Rutte en Hugo de Jonge, die tijdens de persconferentie opnieuw coronamaatregelen zullen aankondigen. Insiders verwachten overigens dat het hier vooral gaat om verlenging van de huidige maatregelen. Hoewel het erop lijkt dat de druk enigszins van de ketel is voor wat betreft ‘code zwart’, zijn de zorgen rondom de nieuwe Omikron-variant onverminderd groot nu nog steeds niet duidelijk is wat de gevolgen zijn van deze mutatie.

Verlenging avondlockdown
Het is vrijwel zeker dat de avondlockdown wordt verlengd met drie weken. Ondanks alle protesten, onder meer vanuit de horeca, blijven de deuren na 17:00 uur dicht en ook sporten na dit tijdstip mag nog steeds niet.  

Maximaal vier personen aan tafel
Maximaal vier gasten en een oproep om vooraf te testen. Meer zit er niet in en dus ook dit jaar geen grootschalig kerst met familie.

Toch vervroegde kerstvakantie?
Al dagenlang wordt er een discussie gevoerd rondom de Kerstvakantie. Hoewel het OMT groot voorstander is om deze vakantie voor kinderen te vervroegen leek het kabinet hier aanvankelijk de boot af te houden. Toch komt er steeds meer informatie naar buiten, waaruit afgeleid zou kunnen worden dat het kabinet het OMT toch tegemoet gaat komen..

Omikron-variant maakt versnelde boostercampagne noodzakelijk
De zorgen rondom de Omikron-variant, die veel besmettelijker lijkt te zijn dan de Delta-variant, zijn groot. Een versnelde boostercampagne moet hierop het antwoord zijn en vanavond wordt hierover meer bekend gemaakt.

De persconferentie is vanavond te volgen vanaf 19:00, onder meer via de NPO.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp