Merel van Dijk gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen

De GroenLinks afdeling Bodegraven-Reeuwijk heeft Merel van Dijk gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Dat heeft de afdeling besloten tijdens de algemene ledenvergadering voor het vaststellen van de GroenLinks kandidatenlijst. Merel van Dijk is sinds de vorige verkiezingen raadslid voor GroenLinks en sinds 2020 ook fractievoorzitter. Sinds 2016 werkt zij als secretaris van de medisch ethische toetsingscommissie van acht ziekenhuizen in Nederland. 

Succes maken van deelname aan het College
De keuze voor Merel was een logische: “Merel heeft zich de afgelopen raadsperiode gemanifesteerd als een gedreven raadslid die zich ingezet heeft om deelname van GroenLinks aan het College van B&W tot een succes te maken. Merel heeft zich gepresenteerd als verbinder zonder opsmuk die alle groepen in de samenleving kan aanspreken.”

“Trots en blij”
Merel laat weten ‘trots en blij’ te zijn voor het vertrouwen van de partij in haar: “Ik kan niet wachten om de grote vraagstukken die er liggen, zoals leefbaarheid van onze dorpen, natuur en het energievraagstuk te helpen aanpakken”. 

Van Dijk volgt in deze rol de vorige lijsttrekker, Robèrt Smits, op die mede door zijn inzet gezorgd heeft dat GroenLinks voor het eerst kon deelnemen aan het College van B&W. De twee andere topkandidaten van GroenLinks zijn het huidig raadslid Reinoud Doeschot en Milou Visch die GroenLinks op dit moment vertegenwoordigt in de commissie Ruimte van de gemeenteraad. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp