Hollandse Limes Classic zet zich vanaf dit jaar in voor een goed doel

 “Ambitie is om hét fietsevenement van Alphen aan den Rijn en omstreken te worden” 

Alphen a/d Rijn – Op zaterdag 3 september 2022 vindt de derde editie van de Hollandse Limes Classic plaats. Een uniek fietsevenement over de Hollandse Limes, die tweeduizendjaar geleden de noordgrens van het Romeinse Rijk vormde. Sinds dit jaar staat de Neder-Germaanse Limes op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is de reden voor de organisatie om het evenement in een nieuw jasje te steken.

Tijdens een speciale online bijeenkomst afgelopen vrijdag presenteerde Jeroen Plemp, directeur bij I Care Producties en Leen van Zwieten van Ipse de Bruggen de nieuwe plannen voor de Hollandse Limes Classic. Zij spraken de ambitie uit om komend jaar met maar liefst 2.500 deelnemers te gaan fietsen over de Hollandse Limes. Daarmee zou het evenement gelijk één van de grootste fietsevenementen in het Groene Hart worden.
 

In actie voor een goed doel
Ook heeft de organisatie van de Hollandse Limes Classic besloten om een goed doel te koppelen aan het evenement, namelijk het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon. Ruim 50 jaar geleden zijn de wereldberoemde Zwammerdamschepen terug gevonden op het terrein van Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Deze bijzondere boten werden zo’n 2000 jaar geleden door de Romeinen gebruikt om mee over de Oude Rijn te varen! Archeon is samen met vrijwilligers en professionals nu deze boten aan het restaureren en zij moeten het pronkstuk worden van het nieuw te openen Nationaal Romeins Scheepvaart Museum. Alphen aan den Rijn en de organisatie van de Hollandse Limes Classic bieden nu dus ondersteuning en geven zo vorm aan de ambitie van Alphen, Wereldstad aan de Limes.

Iedereen kan meedoen
Tijdens de Hollandse Limes Classic kunnen deelnemers op een bijzondere manier kennismaken met de historie van de Romeinen in Nederland. Op vele plekken in het Groene Hart zijn nog historische vondsten te bekijken en deze plekken kunnen deelnemers dus op de fiets ontdekken. Deelnemers hebben de keuze uit 5 afstanden, van 30 tot de nieuwe 300 kilometer. Kortom voor jong en oud, getraind of ongetraind een mooie dagje uit op de fiets! Het evenement start vanuit Archeon en de finish is in het centrum van Alphen aan den Rijn, waar op dat moment het Romeins weekend plaatsvindt.
 

Meedoen?
Wil jij meefietsen met de 3de editie van de Hollandse Limes Classic? Dat kan, de volledig nieuwe website is sinds afgelopen vrijdag geopend en inschrijven is vanaf nu mogelijk. Deelnemen kan al vanaf 27 euro en daarvoor krijg je een bijzondere dag op de fiets waarbij je meer leert over de historie van de Romeinen in Nederland. Voor meer informatie en inschrijven: www.hollandselimesclassic.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp