Eindejaars Plantenjacht

Gouda – IVN IJssel en Gouwe doet dit jaar weer mee met de door Floron georganiseerde Eindejaars Plantenjacht. Welke en hoeveel wilde planten bloeien er nog in de winter?

Floron coördineert het onderzoek naar de verspreiding van wilde planten in Nederland. Jaarlijks organiseert zij in de kerstvakantie de inventarisatie van winterbloeiers. Tal van natuurverenigingen in heel Nederland doen hier aan mee. Vanwege de zachte winters zijn er steeds meer wilde planten die het hele jaar bloeien, ook in de winter.

Benieuwd naar welke planten dan bloeien? Doen dan mee met deze excursie op donderdag 30 december om 14.00 uur. Verzamelen bij speeltuin Steinse Groen, Willenskade 1 Gouda. Kennis van wilde planten is geen voorwaarde voor deelname, wel enthousiasme en speurzin.

Verzamelpunt Speeltuin Steinse Groen, Willenskade 1 Gouda Website.

En kijk ook eens op  ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe/activiteiten naar de andere activiteiten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp