Interact Scala College overhandigt cheque aan Gezinshuis Spinning Wheel

Alphen a/d Rijn – Op zaterdag 20 november hebben leerlingen van het Scala College zich de hele dag ingezet voor het goede doel. Van ‘s ochtends 09.00 uur tot ‘s middags 17.00 hebben ze auto’s gewassen tegen een vrijwillige bijdrage.

Voorzitter Jens Wijnants overhandigt de cheque aan de oprichters van Spinning Wheel onder toeziend oog van een delegatie van de leden van de Interact, een van de schooldirecteuren en een rotary begeleider.

De actie is opgezet door de Interact Club van de school, die bestaat uit betrokken leerlingen die maatschappelijke projecten bedenken en organiseren. Zij worden daarbij ondersteund door de Rotary. In het kader van ‘anders leren’ is dit voor leerlingen een unieke kans om iets te doen voor de maatschappij in combinatie met het ontwikkelen van vaardigheden zoals leren plannen en organiseren.

De debuutactie van de Club was een groot succes
De leerlingen hebben in totaal €.1000,- opgehaald voor Spinning Wheel, een gezinshuis in Alphen aan den Rijn dat kinderen opvangt die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. De leerlingen hebben enorm genoten van de dag en zijn ontzettend blij met de uitkomst. Ook de school is ontzettend trots op haar leerlingen en hun prestatie.

Afgelopen vrijdag ontvingen de oprichters van Gezinshuis Spinning Wheel onder toeziend oog van een van de schooldirecteuren en een delegatie van de Interact Club een cheque van €1000,- uit handen van Interact voorzitter Jens Wijnants. Met het prachtige bedrag kan het gezin aan de slag met de kamers van de kinderen en het opknappen van de tuin.

Speciale dank gaat uit naar de sponsoren; de Bonifaciuskerk Alphen aan den Rijn, Karwei Bodegraven, Fource Automotive Alphen aan den Rijn en natuurlijk naar alle leerlingen en rotarians die geholpen hebben. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter