Komt er een ouderwetse najaarsmarkt?

Een nieuw jaar komt eraan. Hoe zal het zijn? We zitten nu al twee jaar in de u-weet-wel-ellende. En ik ben het knap zat.

Ik verlang naar een nieuw jaar waarin we weer ouderwets koningsdag kunnen vieren. Dan gaan we met z’n allen ’s avonds in het Evertshuis dansen. Ik verlang naar de menigte in de hal waar je haast niet door kunt komen om een glaasje bij de bar te halen. Weet u nog hoe dat was? Al die mensen waar je je dan doorheen moest wringen.

Ik verlang naar een echte najaarsmarkt. Zo een waarop het zo druk is bij de braderie dat er een opstopping is voor de brug. Zo’n heerlijke menigte die heel zachtjes vooruit gaat. Als een tube waar met veel moeite de laatste tandpasta uit wordt geknepen.

Ik verlang naar lange tafels waar we aan zitten met familie en vrienden. Zo’n verrukkelijke avond waar iedereen dichtjes bij dichtjes zit. En als er nog een extra gast komt, is dat niet erg. Welnee, er gaan veel makke schapen in een hok. Stoelen worden wat geschoven en gast nummer dertig kan er ook nog wel bij. Er wordt gelachen, geproost, eten doorgegeven. Door de massa versta je elkaar nauwelijks, maar het is supergezellig.

Zou dat ooit nog terug komen? Dat heerlijke gevoel waarbij je niet bang hoeft te zijn voor elkaar?

Ik wens u een fijne anderhalve-meter-kerst en voor 2022 minder angst.

Ria Peerdeman
www.riapeerdeman.nl

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp

Column:

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp