Eimo en haar familie vonden een nieuw thuis in Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk – In 2011, alweer tien jaar geleden, brak in Syrië een verwoestende burgeroorlog uit die tot op de dag van vandaag voortduurt. Van de een op de andere dag zat Eimo Moso samen met haar familie midden in een cirkel van geweld waarin zij, net als veel landgenoten, alles verloren wat generaties lang met veel liefde was opgebouwd.

Niet alleen verloor Eimo haar schoonvader bij een bombardement. Ook het bedrijf dat haar man Osman enkele jaren daarvoor was begonnen, een bloeiend kleermakersbedrijf met maar liefst twintig man in dienst, ging ten gronde. In 2014 besloot het gezin dat het beter was dat Osman het land zou ontvluchten. De situatie werd te bedreigend. Geld om met het hele gezin te vluchten was er niet. Pas in een jaar later, in 2015, werd het gezin herenigd in het Brabantse Deurne.

Eenmaal aangekomen besloot het echtpaar op zoek te gaan naar een gemeente in Nederland waar ruimte was voor een goed kleermakersbedrijf en na stage te hebben gelopen in Bergambacht, streek Eimo samen met haar man neer in Bodegraven-Reeuwijk.

“Wij zijn de gemeente heel erg dankbaar”, vertelt Eimo aan EditieGroeneHart.nl. “Ze hebben ons met een lening de mogelijkheid gegeven om ons eerste bedrijf, Casanova, in Bodegraven te beginnen”. Inmiddels heeft de onderneming al de deuren geopend van een tweede vestiging in Reeuwijk-Brug. “We hebben hard gewerkt en gespaard, deze hebben we helemaal zelf kunnen financieren”.

Voorlopig denkt de familie Moso niet aan een derde vestiging. “Nee”, zegt Eimo heel kordaat, “nu gaat onze aandacht uit naar onze kinderen, we hopen dat zij hun eigen keuze maken en een mooie opleiding kunnen volgen”. Ondanks alle verdriet en de zorgen om familie, die is achtergebleven in Syrië of gevlucht naar Turkije, is Eimo blij dat ze weer het werk kan doen waar ze zoveel van houdt en dat ze met haar gezin een nieuw thuis heeft gevonden in Bodegraven-Reeuwijk.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp