De film Gouda bij Kaarslicht, een eigentijds document

Gouda – Het is een jaarlijkse traditie die sinds 1955 niet meer is weg te denken: ´Gouda bij Kaarslicht´. Al 66 jaar lang verzamelen mensen zich begin december op de Markt in Gouda rondom de huizenhoge kerstboom, geschonken door de Noorse gemeente Kongsberg. Het evenement staat internationaal op de kaart en precorona trok het ieder jaar rondom 200.000 bezoekers uit binnen en buitenland. Helaas kon het dit jaar vanwege de maatregelen rondom het virus opnieuw niet doorgaan. Toch liet Gouda dit bijzondere moment niet aan zich voorbijgaan en ging de uitdaging aan om met de Film `Zoek het licht`, hetzelfde gevoel van licht in de huiskamer te brengen.

De film is een moderne versie van het kerstverhaal rondom de persoonlijke verhalen van verschillende Gouwenaren, waarbij vooral de verbondenheid van de inwoners met elkaar en met de stad centraal staat. Ook in deze moeilijke tijd.

Muzikaal omlijst vertelt oud/stadsdichter Ruud Broekhuizen het verhaal van Gouda in dit tijdperk. Ook de Goudse burgemeester, de kinderburgemeester en de burgemeester van Kongsberg zijn aanwezig om symbolisch met een druk op een grote rode knop, niet alleen het licht op het plein te ontsteken, maar ook een boodschap van ´hoop, liefde en verbinding´ bij de mensen thuis te brengen. Een mooi document van deze historische stad in een bijzondere tijd.

De film is via het Youtubekanaal van Omroep West hier terug te zien:

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter