Lizet Keijzers nieuwe gemeentesecretaris

Bodegraven-Reeuwijk – Het college van Burgemeester en Wethouders heeft mevrouw Lizet Keijzers per 1 januari 2022 benoemd tot de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Lizet Keijzers was vanaf 1 juni van dit jaar aangesteld als interim gemeentesecretaris. Zij is vanaf 2005 in verschillende rollen werkzaam bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hierdoor kan zij voortvarend aan de slag om de regie op de bestuurlijke en gemeentelijke processen verder te stroomlijnen.  

Wethouder Dirk-Jan Knol (Organisatie en Ontwikkeling) ziet in Lizet Keijzers een secretaris die mensen kan verbinden. “Ze kent de gemeenteraad, de gemeentelijke organisatie en onze gemeente goed. Zij is in staat te inspireren en stelt in haar werk de behoeften uit de samenleving centraal. In de afgelopen maanden heeft zij als interim gemeentesecretaris al laten zien de doorontwikkeling van onze organisatie snel op te pakken en vorm te geven. Als college van B&W zijn we erg blij met haar als nieuwe gemeentesecretaris”. 

Lizet Keijzers: ”Deze mooie gemeente, dorpen en gemeenschappen ken ik inmiddels goed. Ik maak graag gebruik van de ideeën die er in de samenleving leven en speel graag in op initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties. Dat geef ik medewerkers vanzelfsprekend mee als grondgedachte. Mijn visie is dat als medewerkers optimaal hun eigen verantwoordelijkheid nemen bij het invullen van hun werk, dit tot mooie samenwerkingen en resultaten leidt. Daarbij is meer regie nodig op de gemeentelijke processen zodat de behoeften van onze inwoners ook daadwerkelijk kunnen worden ingevuld. Ik verbind en inspireer. Ik sta altijd open voor contact, en ga dat zelf ook actief aan.” 

De Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over deze benoeming. “De medewerkers hebben via het Medewerkers Onderzoek 2020 aangegeven dat zij graag ‘zelf organiserend’ willen blijven werken. Echter regie, beheersen van de werkdruk, communicatie en door- ontwikkeling van cultuuraspecten zijn belangrijke onderwerpen waar aan gewerkt zou moeten worden. Wij hebben er met Lizet Keijzers in deze functie alle vertrouwen in dat dit samen met de medewerkers verder doorontwikkeld wordt”. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter