Klimaatpartij zet ‘jong’ in

Bodegraven – #mijnklimaatpartij heeft zich officieel aangemeld voor de verkiezingen voor de gemeenteraad van volgend jaar. Namens de nieuwe beweging overhandigde Jette Harmsma de vereiste documenten aan de gemeente. De 17-jarige Jette Harmsma vormt samen met de 18-jarige Linge Hoevermans uit Reeuwijk het jonge gezicht van #mijnklimaatpartij. Zij gaan zich de komende jaren inzetten voor klimaatacties in de gemeente, en zullen ook kandidaat zijn voor de gemeenteraad.  

Partijvoorzitter Bram Tack:
“De nieuwe partij spreekt veel mensen aan, in alle leeftijdsgroepen. Niet alleen de grootouders voor het klimaat dus, die zich zorgen maken hoe zij de wereld doorgeven aan volgende generaties. Maar ook heel jonge mensen voelen zich aangesproken, en sluiten zich aan”.

Jette Harmsma en Linge Hoevermans liepen als scholieren eerder mee met de klimaatstakingen, waarmee regeringen wereldwijd onder druk werd gezet om meer te doen tegen de opwarming van de aarde. Zij zien de oprichting van #mijnklimaatpartij als een mooie kans om niet alleen te demonstreren met een bordje, maar ook daadwerkelijk zelf verandering te gaan organiseren.

Linge Hoevermans:
“Ik wil zorgen dat er écht iets gaat veranderen. Dat mensen er stil bij gaan staan. Ze denken dat er nog veel tijd is, maar dat is niet zo”. En Jette Harmsma: “Als kind was ik hier al heel erg mee bezig. Het is goed om te laten zien hoe jongeren hierbij betrokken zijn. Wij gaan ons helemaal focussen op klimaat. Echt actie ondernemen”. 

Dit wordt bevestigd door de initiatiefnemer van de nieuwe beweging, Martien Kromwijk. Belangrijker dan alle rituele vergaderingen op het gemeentehuis zijn voor #mijnklimaatpartij de meet ups die 8 jaar lang ieder seizoen gehouden gaan worden. Dat moet leiden tot concrete veranderingen die het voor iedereen uitdagend en gemakkelijk moeten maken om ook een bijdrage te leveren. De meet ups zullen gaan over bomen planten, elektrische deelauto’s, olivijn strooien op paden, schoolmoestuinen, vegetarische menukaarten enz.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp