Mooie seizoensafsluiting Tristan Kroone

Bodegraven – Zondag 5 december pakte Tristan Kroone tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap X30 Junioren de derde plaats. Voor de 14 jarige kartcoureur uit Bodegraven begon de wedstrijddag met een derde plaats bij de kwalificatie. De eerste serie begon Tristan voortvarend. Binnen één ronde pakte hij de leiding. Door een technisch mankement aan de voorwielophanging viel hij helaas terug naar zesde plaats. 

Bij de tweede serie klom Tristan al snel van de zesde naar de tweede plaats en gaf deze niet meer uit handen. Na afloop bleek hij een tijdstraf van 5 seconden te hebben gekregen wat hem twee posities kostte en uiteindelijk ook een vierde in plaats van een tweede starpositie voor de finale. Deze straf was onterecht maar helaas werd deze niet meer teruggedraaid.

In de finale was het duwen en trekken bij de start, maar Tristan hield zijn hoofd koel en wist al snel de derde plaats te pakken en stelde deze na een spannende race veilig. Dit leverde een mooie derde plaats op voor het dagklassement en ook voor het kampioenschap deed hij goede zaken.  In het eindklassement klom Tristan van de vierde naar de derde plaats. Al met al een mooie afsluiting van het seizoen.

Komend seizoen zal Tristan gezien zijn leeftijd de overstap moeten maken van de Junioren naar de Senioren. Om dit mogelijk te kunnen maken is hij op zoek naar sponsoren.  Geïnteresseerden kunnen zich melden via zijn Facebookpagina  https://m.facebook.com/tristankroone

Tristan wordt in zijn kartactiviteiten ondersteund door Navetto, PDB racing, BG tuning, Faber autoservice en Ringelberg Autoverhuur.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp