Wensambulance Oost Nederland verrast met cheque van 1400 euro.

Reeuwijk-Dorp – September dit jaar reisde team Hope Against ALS af naar Zuid Frankrijk om daar de Mont Ventoux te beklimmen. Met deze actie haalde het team van 42 personen veel geld op voor onderzoek en uiteindelijk genezing van de ongeneeslijke spierziekte ALS. Het team bestond uit familieleden en vrienden van Reeuwijk Dorper en ALS patiënt Chris de Heij. Chris heeft een dag na de diagnose verklaart tot zijn dood zich in te zetten om geld en aandacht te genereren om de ziekte op de kaart te zetten en uiteindelijk van de kaart af te vegen. Onmacht omzetten in daadkracht.

Met uiteindelijk 60 personen reisde het team af wat op zich al een enorme organisatie vergde. Een van de meest grote uitdagingen was om Chris zelf daar te krijgen. De ziekte maakt het niet meer mogelijk voor hem op een normale manier te reizen. Met bemiddeling van de ALS stichting kwam Chris in contact met stichting Wensambulance Oost Nederland. De situatie voorgelegd. De wens geformuleerd. 5 dagen op reis met een patiënt en zijn partner plus nog een stuk of 60 andere enthousiastelingen in het kielzog.

De deal was snel gemaakt. Wensambulance was wel te porren voor deze bijzondere klus. Nu nog 2 vrijwilligers uit hun data base zo gek krijgen om geheel belangeloos 6 dagen van huis te gaan. In de omschrijving vd vacature werd gevraagd om 2 mensen die mee wilden met een groep voor een reis waar de lach en de traan dicht bij elkaar liggen. Liefhebbers van gezelligheid en BBQ, biertje en bitterballen hebben de voorkeur. Half het vrijwilligers bestand was hier wel voor te porren. Bennie en Hilli werden aan deze wens gekoppeld. Dit was een gouden duo. 6 dagen, 24/7 klaar staan voor Chris, altijd top humeur. Zonder de stichting Wensambulance en deze 2 vrijwilligers had het hele avontuur niet doorgegaan.

Bij terugkomst in Reeuwijk dorp, stond teamlid Linda Kroon vd Werf met haar 8-jarige dochter de Wensambulance op te wachten. Terwijl Chris uit de ambulance geschoven werd, wierp Bente eens een blik op de Wensambulance..”Mama” zei ze. “ik moet toch nog een spreekbeurt doen op school en ik weet nu dat ik het over de Wensambulance ga doen”.
Zo gezegd zo gedaan. Vrijdagavond 3 december was de spreekbeurt. Chris in overleg met de ambulance planning, hoe leuk zou het zijn als er tijdens de spreekbeurt een Wensambulance het schoolplein op zou rijden. Ook hieraan werd mee gewerkt. Bennie reed even vanuit Enschede naar Dorpsschool de Bron, wat een mooie verrassing!

De tweede verrassing was de inzameling die team hope Against ALS had georganiseerd onder de teamleden. En zo mocht Bente na spreekbeurt en tekst en uitleg van de Wensambulance broeder, namens team Hope Against ALS, een cheque van maar liefst 1400 euro uitreiken. “Wat een prachtig gebaar, hier kunnen we weer een flink aantal mooie wensen mee vervullen”! Aldus Bennie namens stichting Wensambulance Oost Nederland.

En Bente… Die kreeg een ruime voldoende van de juffrouw.

Chris de Heij

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp