Sint als ‘externe deskundige’ welkom op De Regenboog

Reeuwijk – Premier Mark Rutte was afgelopen week duidelijk in de persconferentie: “De scholen blijven open, maar geen ouders in de school en wie niet direct betrokken is bij de kinderen, werkt thuis!’ 

En het Sinterklaasfeest dan gonsde het door de gangen van de school, in de klaslokalen en in de huiskamers. Gelukkig was er nog een uitzondering. Externe deskundigen die in het belang zijn van het welbevinden van de kinderen en bijdragen aan het primaire proces, dus het onderwijs, zijn welkom. Tot grote opluchting van alle kinderen en niet in het minst Sinterklaas zelf kon het feest gewoon doorgaan. En zo mochten de Pieten memory spelen op het touchscreen en deden de leerlingen kunstjes voor de Sint. De Pieten moesten tijdens een mooi gedicht vol bewegingen actief meedoen om fit en gezond te blijven. Voor de bovenbouw leerlingen was er, geheel eigentijds, een videoboodschap van de Sint waarin ze een cadeau kregen aangeboden.

De ‘externe deskundige’ vergat ook de kinderen thuis niet. Via een live verbinding werden ze persoonlijk bemoedigd en zo werd het voor alle leerlingen toch een onvergetelijke feestochtend.

Nel van Galen
 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter