Per post stemmen op Van Eijk

Bodegraven-Reeuwijk – Wethouders worden benoemd door de gemeenteraad en normaal gesproken gebeurt dit na de gemeenteraadsverkiezingen, zodra de winnende partijen een coalitie hebben gevormd en de wethouderzetels na ratio zijn verdeeld.

Tussen raad en wethouder geldt, net als tussen tweede kamer en minister, een vertrouwensregel. Zegt de raad het vertrouwen op in een wethouder, dan stapt deze meestal op. Soms stapt een partij uit een coalitie en ook dan moeten nieuwe wethouders worden benoemd. Of het kan gebeuren dat een wethouder opstapt om een functie elders te aanvaarden. Zoals in het geval van Inge Nieuwenhuizen, die verhuist naar de gemeente De Wolden om daar burgemeester te worden.

Zaak voor de VVD Bodegraven-Reeuwijk een nieuwe kandidaat voor te dragen. Die werd gevonden in de ervaren lokale VVD-politicus en voormalig gemeenteraadslid Gerrit van Eijk. Toch speelt ook hier corona een belangrijke rol. Omdat de gemeenteraad deels digitaal vergadert is anoniem stemmen niet mogelijk en dat is juist een van de eisen die aan deze procedure wordt gesteld.

Dus ontvingen alle alle raadleden deze week per post het formulier, waarmee aangegeven kan worden of men het er mee eens is dat Van Eik de komende maanden het stokje van Van Nieuwenhuizen gaat overnemen.

Eenmaal gestemd kan het formulier keurig anoniem worden geretourneerd in een gesloten envelop. Gestemd kan worden tot 8 december

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp