500 extra natuurbeschermers gezocht in Zuid-Holland

De organisatie Zuid-Hollands Landschap onderhoudt met ruim 300 vrijwilligers zo’n 4.500 hectare natuur verdeeld over meer dan 100 natuurgebieden in de Provincie Zuidholland. Het streven van de particuliere stichting is om de groene motor te zijn in Zuid-Holland. Naast het beheren van bestaande natuur ontwikkelt ZHL ook nieuw natuur in de provincie en daarom wordt de uitdaging opgepakt om voor 1 januari 500 nieuwe donateurs te werven.

Volgens Michiel Houtzagers, directeur Zuid-Hollands Landschap, is het een misverstand dat Zuid-Hollands Landschap een overheidsorganisatie zou zijn. De organisatie staat op eigen benen en is voor de financiering volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Met de forse eindsprint om 500 nieuwe donateurs te zoeken wil Zuid-Holland Landschap nog meer gaan betekenen op het gebied van natuurbescherming. Het gaat niet goed met de bioversiteit in Zuid-Holland en met de weidevogels gaat het slechter dan ooit in Nederland. Alle steun is volgens Houtzagers dan ook hard nodig om de natuur gezond te houden.

Donateur worden kan al van af € 5 euro per maand.

Meer informatie: https://www.zuidhollandslandschap.nl/

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp