Volt doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Gouda – Afgelopen jaar is Volt Midden-Holland opgericht door een groep enthousiaste Volt-leden uit onze regio. Na de succesvolle Tweede Kamerverkiezingen is het aantal leden van Volt hard gegroeid. Inmiddels tellen we in de regio ruim 150 Volt-leden. Sinds ons eerste ledencongres afgelopen zomer is er een door de leden gekozen bestuur actief en werken we samen aan het uitbouwen van onze regionale afdeling. 

Gemeenteraadsverkiezingen 
De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 komen voor ons regioteam net te vroeg. Wij hebben onvoldoende leden bereid gevonden om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraden in onze regio. Daarom doen wij niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wij zullen ons in de regio de komende tijd op andere manieren inzetten om een waardevolle bijdrage te leveren aan het politieke debat. Daarnaast kijken we vooruit en overwegen we om mee te doen aan de volgende lokale verkiezingen. 

Over Volt 
Volt Midden-Holland is actief in de volgende gemeenten:  

Gouda, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zuidplas, Krimpenerwaard en Nieuwkoop. 

Volt Midden-Holland is onderdeel van Volt Europa, een Europese partij die sinds de oprichting in 2017 in de hele EU met hetzelfde programma campagne voert voor een duurzame en progressieve toekomst. Hier werkt Volt aan door passende oplossingen te zoeken voor maatschappelijke kwesties, met aandacht voor het juiste niveau: lokaal, nationaal of Europees. De Volt steden- en regioteams zijn in heel Europa de drijvende kracht achter de partij. Volt is, met meer dan 30.000 leden verspreid over heel Europa een grassroots beweging, waarbij de koers van de partij door de leden wordt bepaald. Daarmee reflecteert het beleid wat er echt speelt bij de leden. 

Volt is vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, maar ook in het Europees Parlement. Volt heeft inmiddels meer dan 30 lokale, regionale en nationale vertegenwoordigers in onder anderen Bulgarije, Duitsland en Italië. Recent is Volt de eerste politieke partij geworden met verkozen vertegenwoordigers in twee verschillende nationale parlementen. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp