Vier inbrekers op heterdaad aangehouden

Bodegraven – De politie hield donderdagochtend 2 december vier inbrekers op heterdaad aan. De mannen worden verdacht van poging inbraak bij een bedrijfspand aan de Beneluxweg.

Rond 4.30 uur ontvingen agenten de melding van een poging inbraak bij een bedrijfspand aan de Beneluxweg in Bodegraven. Een getuige zag de vier mannen proberen in te breken bij het bedrijfspand. De vier verdachten schrokken hiervan en gingen in hun auto ervandoor.  Al snel kregen de agenten de auto in het vizier en konden zij het voertuig staande houden en de vier mannen aanhouden. Alle vier de verdachten (37, 29, 23 en 20 jaar oud) komen uit Roemenië. Zij zitten op dit moment vast en worden gehoord.

Mobiel banditisme
Met mobiel banditisme worden internationaal rondtrekkende criminele bendes. Criminelen in deze bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan misdrijven zoals winkeldiefstal, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. Criminelen in deze bendes zijn vaak maar een korte tijd in Nederland. Zij verblijven meestal op campings, in recreatieparken, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een ander land of gaan ze terug naar het thuisland.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp