Start bouw op de achterlaatlocatie Francken in Nieuwerbrug

Nieuwerbrug – Op maandag 15 november 2021 heeft wethouder Jan Leendert van den Heuvel de eerste paal geslagen als startpunt van de bouw van de woningen op de achterlaatlocatie Francken Metaal in Nieuwerbrug aan den Rijn. DeNieuweOntwikkelaars B.V. en Goudriaan Jongerius Bouw realiseren in nauwe samenwerking de woningen.  

De voormalige bedrijfslocatie van smederij Francken ligt in het hart van Nieuwerbrug en is al diverse jaren niet meer in gebruik. Met deze transformatie wordt een kwaliteitsverbetering in de dorpskern bereikt. In de afgelopen periode zijn de opstallen gesloopt en is de bodem gesaneerd. Er worden twee levensloopbestendige woningen aan de Hoge Rijndijk gebouwd en vijf rijwoningen aan de Korte Waarder. Naar verwachting worden de nieuwe woningen rond de zomer van 2022 opgeleverd. Onderdeel van het plan is ook een aantal extra openbare parkeerplaatsen ter verlichting van de parkeerdruk in de omgeving.  

De transformatie van de Franckenlocatie is mede mogelijk gemaakt door een RIF-subsidie van het rijk/provincie via de gemeenschappelijke regeling ‘De Oude Rijnzone’. Deze regeling heeft eerder ook de herontwikkeling van de achterlaatlocatie Van Doorn Groep in Nieuwerbrug mede mogelijk gemaakt en het Limespark aan de oostzijde van Bodegraven. 

Van links naar rechts: wethouder Jan Leendert van den Heuvel (gemeente Bodegraven-Reeuwijk), Cees Dijkshoorn (deNieuweOntwikkelaars B.V.) en Arjan Griffioen (Goudriaan Jongerius Bouw). 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp