Niet vergeten: Het vergeten plantseizoen!

Bodegraven-Reeuwijk – Veel mensen zien de lente als hét ideale moment om nieuw groen in de tuin te planten. Maar wist u dat het najaar eigenlijk de ideale periode daarvoor is? Ga dus deze maand aan de slag met uw tuin en geniet al vroeg in het voorjaar van uw groene tuin. 

Aanplanten in de herfst en winter heeft verschillende voordelen. De grond in de herfst en het begin van de winter is vaak nog wat warmer van de zomer daarvoor, waardoor de planten beter aanslaan. Daarnaast houden veel planten in de winter een soort winterslaap. Door ze tijdens die winterslaap te planten, hebben ze minder voeding en zorg nodig. Omdat het in de herfst en vroege winter meer regent, is de zorg die zij nodig hebben daarnaast al vanuit de natuur beschikbaar. 

Omdat deze periode zo goed is voor het aanplanten van groen, zijn de groenbeheerders in de gemeente ook in de herfst en begin winter druk in de weer. Zo ook samen met de initiatiefgroep Hart in Bodegraven die recent de groenplantdag in het centrum van Bodegraven organiseerde.  

Gaat u ook deze herfst of winter al met uw tuin aan de slag? Vergeet dan niet om te kijken of u in aanmerking komt voor de subsidie voor klimaatadaptieve maatregelen. Kijk voor meer informatie daarover op www.bodegraven-reeuwijk.nl/klimaatadaptatie. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter