Gemeenteraad gevraagd stereotype intocht niet meer te financieren

Bodegraven-Reeuwijk – Met een brief aan de gemeenteraadsleden van Bodegraven-Reeuwijk vraagt het initiatief ‘Kick Out Zwarte Piet’ ook in Bodegraven-Reeuwijk een actieve discussie te gaan voeren over racisme in het algemeen en de klassieke figuur Zwarte Piet in het bijzonder. Volgens de schrijvers van het verzoek is een meerderheid van Nederland erover eens dat de Sinterklaasviering in eerste plaats een feest voor kinderen is, maar de stereotypering van Zwarte Piet geen onderdeel meer zou mogen uitmaken van het Sinterklaasfeest. Of het nu om bedoeld of onbedoeld racisme gaat.

Verschillende grote bedrijven, zoals Facebook, Bol.com, Nickelodeon, Hema en Pathé hebben volgens Kick Out Zwarte Piet inmiddels het goede voorbeeld gegeven. Volgens het comité moet een gemeente staan voor haar burgers en heeft zij de taak om racisme in de openbare ruimte te bestrijden. De brief besluit met het verzoek om met ingang van 2022 intochten waar de ‘klassieke’ Piet typering nog onderdeel van maakt, voortaan niet meer te financieren. Om het de raadsleden makkelijk te maken is bij de brief een voorbeeldmotie om in te dienen bijgesloten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp