Gedwongen vroege winterstop zet VSTS op scherp.’

Bodegraven – Afgelopen zaterdag speelde VSTS dames 1 tegen Vollingo dames 2.  Door de nieuwe corona maatregelen was dit voorlopig de laatste wedstrijd voor de Bodegraafse formatie. Vol vertrouwen gingen de dames de wedstrijd tegen Vollingo in. In de eerste set begon coach Dennis Strang met: Judith Terpstra, Terra Perotti, Eline Hazelaar, Denise Peeters, Merel Florie, Krystel Termorshuizen en Naila Sabovic in de basis. De dames van VSTS begonnen sterk en namen gelijk de leiding. Door een goede verdediging kon Judith Terpstra de aanvallende dames goed vinden en scoorde VSTS veel punten. Een sterke afsluitende service serie van Eline Hazelaar zorgde voor een eindscore van 25-14 voor VSTS.

Set 2 ging, in tegenstelling tot de eerste set, gelijk op. De dames uit Bodegraven scoorden veel met hun service, maar Vollingo kwam terug met aanvalskracht. Op het moment dat VSTS achterop begon te raken zette Dennis Strang een dubbele wissel in. Steffi van den Berg en Olivia van Wijngaarden kwamen het veld in voor Judith Terpstra en Terra Perotti, waarna Denise Peeters een goede service naar de overkant bracht. Helaas won Vollingo toch met 25-21 van VSTS.

De derde set begon weer met een grote voorsprong door servicedruk aan de kant van VSTS. Hierna zette Vollingo de dames uit Bodegraven onder druk, waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Na een time-out van Dennis Strang nam VSTS gelijk de leiding weer over. De verdediging stond sterk en daar had Vollingo dames 2 geen antwoord op. Vastberaden ging VSTS naar de winst van 25-17.

Het gevoel van set 3 werd doorgezet in set 4 door de dames van VSTS. Vollingo had zich ook herpakt, waardoor de stand gelijk op ging. Mooi afgemaakte ballen werden aan beide kanten gezien, maar VSTS was duidelijk het sterkste team. Vollingo begon meer fouten te maken, waardoor de dames van VSTS de druk nog meer konden opvoeren. De laatste set werd door VSTS met overtuiging gewonnen met 25-15.

De dames uit Bodegraven zijn blij met het resultaat van deze afgelopen wedstrijd en kijken uit naar de volgende keer dat ze weer mogen volleyballen.