Orange the world!

Een toekomst zonder geweld. Dat is de inzet van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ vanaf 25 november tot 10 december. Ook in het Groene Hart vragen overal organisaties en gemeenten aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Zo werd er vandaag een speciale vlag gehesen bij de Huizen van Alles in Bodegraven-Reeuwijk en in verschillende gemeenten worden tijdens deze campagne huizen aangelicht.

Geweld is een probleem dat overal voorkomt en vergis je niet, ook in Nederland heeft bijna de helft van vrouwen ooit in haar leven te maken gehad met geweld. Vaak zijn het incidenten, maar vaak is het structureel en in veel gevallen blijft het verborgen achter gesloten deuren. En geweld heeft veel gezichten, fysiek, intimidatie, maar ook financieel of psychisch.

Heb je zelf te maken met huiselijk geweld, praat erover. Bijvoorbeeld met jouw huisarts of bel met Veilig Thuis (0800 – 2000). Vermoed je dat iemand in jouw omgeving wordt mishandelt ga er dan ook over praten. Geweld is niet normaal, praat erover!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter