Afscheid Inge Nieuwenhuizen, “De Wolden kan uitzien naar een geweldige burgemeester”

Bodegraven-Reeuwijk – Als laatste punt op de agenda van de deels digitale gemeenteraad woensdag 24 november stond het afscheid van Inge Nieuwenhuizen. Als wethouder maakt Nieuwenhuizen de vier jaar net niet vol vanwege een nieuwe uitdaging die op haar pad is gekomen. Burgemeester van De Wolden. Voor veel gemeenteraadsleden was het geen verrassing dat Inge Nieuwenhuizen deze stap in haar carrière op het verlanglijstje had staan. In haar afscheidswoorden verwees Els Oliwkiewitcz, fractielid van de CU, naar een gesprek waarin de glunderende reactie van de wethouder op de vraag “of ze ooit burgemeester wilde worden”, haar voldoende hadden gezegd.

Robin Kersbergen overhandigt namens de fractie van de VVD het cadeau aan Inge Nieuwenhuizen

Kort samengevat zat er een duidelijke lijn in alle lovende woorden die woensdagavond werden gesproken door verschillende gemeenteraadsleden. Hard op de inhoud, maar zacht op de relatie. Inge Nieuwenhuizen werd omschreven als een zeer prettig mens om mee samen te werken, maar ook een die haar mannetje staat. De Wolden kan uitzien naar een geweldige burgemeester.

Afscheidswoorden van Remco Tijssen, Fractievoorzitter Burgerbelangen Bodengraven-Reeuwijk

In haar reactie haalde Nieuwenhuizen diverse lokale initiatieven aan waar ze bijzonder trots op is. Zoals Hart in Bodegraven en ook het Westplein in Reeuwijk-Brug. De raad gaf ze mee trots en zuinig te zijn op het team ambtenaren, die zij roemde om hun professionaliteit en vakkundigheid. Als wethouder heeft ze zich altijd veilig gevoeld, omdat ze zich gesteund voelde door haar medewerkers bij de gemeente. De affaire rondom de complotdenkers was voor haar een absoluut dieptepunt. “Als je nabij hebt meegemaakt wat het verlies van een kind doet met ouders, grijpt dit je nog meer aan”, vertelde ze.

Burgemeester van Heijningen was trots dat Nieuwenhuizen de fijne kneepjes in Bodegraven-Reeuwijk had geleerd.

Voor alle raadsleden had ze nog een afscheidscadeau in petto. Volgens de scheidende wethouder kon dit niet anders zijn dan een kaasschaaf. Kaas is onlosmakelijke verbonden met het DNA van de gemeente met een kwinkslag naar de benaderde financiële situaties, waarbij veel dossiers helaas een kaasschaaf nodig zullen hebben.

De laatste officiële woorden van Nieuwenhuizen in de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp