Hoe kleur je het Hart in het centrum van Bodegraven groen?

Bodegraven – Dat gaan ruim 60 schoolkinderen aanstaande vrijdag 26 november doen door meer dan duizend planten en bloembollen in de grond te zetten.  Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij deze ludieke groenplantdag. Er wordt om 9.30 uur gestart op het Raadhuisplein in Bodegraven. Je kunt dan genieten van deze educatieve lokale klimaatactie met muziek en gezelligheid. 

De inwonersinitiatiefgroep Hart in Bodegraven, van links naar rechts: Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Leendert Spijker en Frank Busker.

De groenmedewerkers van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk nemen op deze vrijdagochtend even de plaats in van de leraren. Het belang van een goed leefklimaat en duurzaam waterbeheer zal door de wethouder Nieuwenhuizen en de klimaatburgemeester Smits worden uitgelegd. Timo Cents, de landschapsarchitect van ARCADIS, is aanwezig om informatie te verstrekken over zijn ontwerp en groenkeuzes.

In de Bouwsteeg en Nutspassage worden op deze dag de geveltuintjes volgezet met planten waaronder: Bonte Zege – Vergeet-me-nietjes – Maagdenpalm – Kattenkruid – Oranjebloesem – Narcissen. Ook in de grote plantsoenen Marktstraat en Nutspassage komt een grote diversiteit aan planten zoals: Ooievaarsbek – IJzerhard – Daglelies – Mahoniestruik -Anijsplant – Diamantgras. Volgend voorjaar staat alles in bloei, dan is het een feest voor vlinders, bijen en andere insecten. 

Half december worden nog vele bomen geplant en voor het gemeentehuis wordt een prachtig paviljoen aangelegd. De metamorfose van steen naar groen is voor de kerst afgerond. Inwoners en bezoekers kunnen in de komende lente genieten van een mooi sfeervol en groen Hart in Bodegraven.

De groenplantdag is een idee van de inwonersinitiatiefgroep Hart in Bodegraven www.hartinbodegraven.nl. Mogelijk gemaakt dankzij samenwerking met de gemeente, Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, De Omgevingsverbinder en bijdragen van:  het waterschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR), Welkoop en aannemer Kleywegen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp