Ap Quist komt met voorstelling én expositie naar Parkvilla

Bodegraven/Alphen aan den Rijn – Fotograaf Ap Quist uit Bodegraven staat de komende week dubbel in de spotlights bij Parkvilla. Op zondag 28 november om 15.00 uur is er de voorstelling Face Stories samen met de band Apassie en vanaf 25 november tot 6 januari hangt er een fotoexpositie van zijn hand in de foyer. Schoonheid van vergankelijkheid neemt in zijn foto’s een behoorlijke plaats in.

Voorstelling Face Stories
De theatervoorstelling kan het best worden omschreven als muzikale fotoshow, waarbij beeld van Ap Quist, muziek en zang een eenheid vormen. Het zijn flarden of stukjes uit iemands leven. Ieder gewoon mens blijkt toch uniek en bijzonder te zijn. De verhalen zijn ontdekkend en ontroerend. Ook zijn er een aantal nummers waarin Quist de muziek als leidraad heeft genomen en daarbij beelden heeft gemaakt die passen binnen ‘Face Stories.’

Expositie met ‘camera als penseel‘
Ap Quist is autodidact en begon als hobby te fotograferen. Het bleek verslavend en werd een passie. ‘Vele jaren heb ik de werkelijkheid zo mooi mogelijk willen vastleggen. Naarmate ik ouder word, wil ik meer creëren en minder vastleggen. Ik knip stukjes uit de werkelijkheid en vergroot die uit en kies daarbij het juiste afdrukmateriaal om mijn boodschap zo goed mogelijk over te dragen. Mijn camera gebruik ik dan bij wijze van spreken meer als penseel dan een stuk techniek om de perfectie vast te leggen. Als ik oude roestige  voorwerpen, of verweerde materialen zie, waar de erosie en scheuren een nieuwe weg inslaan, probeer ik dit op unieke en aparte wijze op te slaan.’

Kenmerkend voor zijn werk is puurheid, less is more en detaillering. Bij ‘Ap-art’ foto’s komt er geen fotoshop aan te pas. Wel  maakt Quist gebruik van fotosoftware om contrast/lichten/scherpte en textuur bij te sturen om de essentie van zijn foto’s optimaal weer te geven.

Quist: ‘Op deze expositie in Parkvilla heb ik een selectie gemaakt van werk waar licht en donker centraal staat. Ik houd van het grote contrast tussen donker en licht. Emotie en passie vastleggen van niet voor de hand liggende vaak doorleefde onderwerpen is mijn doel.’

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp