Vroegtijdig signaleren van schulden

Bodegraven-Reeuwijk – Wethouder Inge Nieuwenhuizen heeft namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het Landelijk Convenant Vroegsignalering ondertekend. Hiermee starten we in onze gemeente met het programma ‘Vroegsignalering’. Als gemeente gaan we, naast het geven van hulp bij problematische schulden, nu ook hulp bieden bij (vroege) signalen van vastelastenpartners (woningcorporaties, zorgverzekeraars en energie- en drinkwaterbedrijven) over betalingsachterstand(en).

Een inwoner ontvangt dan tijdig hulp, waardoor (ergere) schulden voorkomen worden. Ook verminderen de maatschappelijke kosten voor schuldhulpverlening en krijgen schuldeisers eerder hun geld. De inwoner kan uiteraard zelf beslissen of deze de hulp accepteert.

Inwoners kunnen ook nu al terecht voor hulp via: vroegsignalering@bodegraven-reeuwijk.nl of bij onze samenwerkingspartner VOTA (Vrijwillige Ondersteuning Thuis Administratie) via info@votad.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp