ESTO verliest in de laatste minuut met 3-2

Bodegraven – In het mooie blauwe uittenue mocht ESTO zondag aantreden tegen EMM ’21 uit Roelofarendsveen op een modderig en glad veld. EMM ‘21 is dit jaar ontstaan uit de fusie tussen de voetbalclubs DOSR en WVC.

Na een rommelig en gelijk opgaand begin kreeg EMM ‘21 de eerste echte kans, welke echter ruim werd overgeschoten. In de 14e minuut knalde EMM met een schitterende volley op lat. Uit de counter die daarop volgde kon Job van Welie na een goede pas van Tim van Lagemaat en scherpe voorzet van Robin Groenendijk bij de 2e paal intikken. In het vervolg van de 1e helft bleef het spel in evenwicht en bleef ESTO met gezonde strijdlust eenvoudig overeind.

Echter was ESTO in de 33ste minuut ongelukkig toen een corner via via door Job van Welie in het eigen doel werd gewerkt. Job maakte hierna de schade weer ongedaan door in de 44ste minuut uit een vrije trap van Jack Simons de 2-1 binnen te koppen.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op en bleef ESTO op het moeilijk bespeelbare veld veel strijd leveren. In de 53ste minuut kreeg Wouter-Jan Bos nog een goede kans, welke door de keeper van EMM ’21 onschadelijk werd gemaakt. Hierna voerde EMM ’21 de druk op en kwamen ze in de 65ste minuut op 2-2 door na een redding van Joey Anker de rebound binnen te volleren.

Vanwege de 2e gele kaart voor Daan Boerboom kwam ESTO in de 77ste minuut met tien man te staan. Daarna moesten alle zeilen worden bijgezet bij om stand te houden. In de 89ste minuut werd de drukt teveel en viel de 3-2 waarmee de thuisploeg de volle buit binnenhaalde.

Op basis van de strijdlust had ESTO zeker een punt verdiend. Volgende week zondag 5 december komt DIOS sv naar Bodegraven. Één van de drie koplopers en opnieuw zal ESTO veel strijd moeten leveren om hopelijk weer punten binnen te halen. De wedstrijd begint om 14.00 uur en moet helaas opnieuw gespeeld worden zonder trouwe supporters.

Verslag Bas Bakker, foto’s: E.E.M.’21.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp