‘VSTS wint zware dobber’

Bodegraven-Reeuwijk – De dames van VSTS dames 1 mochten afgelopen zaterdag naar Bilthoven om daar Irene dames 1 te treffen voor de negende wedstrijd van dit seizoen, in de derde divisie B. Het team was van Irene was niet geheel onbekend voor VSTS en in het verleden waren deze wedstrijden altijd wat moeizaam in het verloop. Deze wedstrijd was daar helaas geen uitzondering op. VSTS begon de wedstrijd sterk. Steffi van den Berg begon op de spelverdeling en zette de lijnen goed uit. Er werd geserveerd met druk en zo kon VSTS een gaatje slaan. Irene was al genoodzaakt om gebruik te maken van wissels om te proberen terug te komen in de set. Dat lukte wel, waardoor er een opgaande strijd ontstond. VSTS rechtte de rug en gaf boven de twintig gas en wist zo door te stomen naar setwinst, met 21-25.

De tweede set was VSTS het goede spel van de eerste set kwijt. Er lukte weinig en er werden onnodige fouten gemaakt. De dames hadden al bijna last van een déjà vu van vorige week. Passend, onder leiding van libero Naila Sabovic, zat het eigenlijk wel goed deze wedstrijd, maar voorin kon er geen vuist worden gemaakt en kregen de aanvalsters de bal moeilijk of niet op de grond bij de tegenstander. Deze set was afzien voor de ploeg uit Bodegraven, ook de kant moest lijdzaam toezien, ondanks time-outs van coach Strang en assistent Duiven, dat deze set gauw verloren werd: 25-13.

De dames uit Bilthoven hadden duidelijk de smaak te pakken en gingen door met hun rommelige spel wat in kostbare punten werd verzilverd voor de thuisspelende ploeg. VSTS kon wel weer aanhaken maar ging meerommelen en Irene kwam steeds het beste uit de strijd en pakte ook set drie met 25-21.

In de setwissel naar de vierde set toe werd er duidelijk gemaakt dat het nu moest gaan gebeuren voor VSTS, aangezien zij 2-1 achterstonden en deze set gewonnen moest worden als de Bodegraafse formatie nog kans wilde maken op de wedstrijdwinst.

Met hangen en wurgen werd de set begonnen. Maar met wilskracht en ren-en vliegwerk ging de Borftse machine weer draaien. Judith Terpstra, die er inmiddels al even in stond, zweepte haar team op en wist naarmate de wedstrijd vorderde haar speelsters steeds beter te bedienen. Olivia van Wijngaarden en Krystel Termorshuizen konden de ballen achterin weer goed verdedigen en zelf weer hun mannetje staan aan het net en harkten punten binnen. Ook Terra Perotti ging steeds beter in de wedstrijd zitten en scoorden weer mooie ballen rechtdoor en scherp diagonaal. De middens Merel Florie en Eline Hazelaar, waren nuttig aan het net en belangrijk met hun services, en zo werd het stuivertje gewisseld en trok VSTS de vierde set naar zich toe met 22-25.

Trots op deze inhaalspurt werd ook de vijfde set begonnen. Dit was een zenuwslopende race naar de 15 punten toe. Even haperde het goede spel van VSTS maar na de veldwissel ging het VSTS voor de wind. Het was nog steeds keihard werken voor elk punt maar de dames geloofden er allemaal weer in en scoorden hun punten en sleepten deze set naar zich toe met 11-15 en dus werd deze uitputtende wedstrijd gewonnen met een verdiende 2-3.

De dames waren erg blij met de overwinning maar niet met het getoonde spel. De diepe dalen van deze wedstrijd waren echte inzinkingen en zijn niet nodige voor een team met deze kwaliteiten.

Aankomende zaterdag speelt VSTS weer thuis, tegen VollinGo dames 2, om 16:30uur in de Sporthoeve, helaas nog zonder publiek.