VSTS HS1 neemt een puntje naar huis uit Utrecht

Bodegraven-Reeuwijk – Op 20 november was het voor de tweede keer dit seizoen tijd voor VSTS Kraan en Roos constructie heren 1 om af te reizen voor een uitwedstrijd in de Galgenwaard, dit maal tegen VV Utrecht HS 4. De eerste wedstrijd volledig zonder publiek, maar de sfeer in de hal was, mede door de hoeveelheid parallelle wedstrijden, een trommel en muziek, zeer goed.

De vorige keer in deze hal, enkele weken geleden konden de mannen van VSTS geen potten breken tegen Majella en ze waren vastberaden om de goede vorm van vorige week door te trekken. Het doel vooraf was om ondanks de hoge zaal het tempo in de wedstrijd te houden. In de eerste set ging het lang gelijk op, VVU lag steeds net een paar punten voor, maar VSTS gaf zich niet gewonnen. In de bigpoints kwamen ze zelfs voor het eerst op voorsprong met een stand van 22-23. Na een punt voor VVU kwam de tegenstander op 23-23 aan service. Helaas kregen de heren uit Bodegraven de bal niet onder controle in de pass, en hoewel het sterk leek op een gestolen bal, scoorden de mannen met twee geslagen ballen de laatste punten van de eerste set: 23-25.

Omdat in de vorige set lang tegen een achterstand was aangekeken, had het team ondanks het setverlies het gevoel het momentum aan hun kant te hebben. De tweede set werd dan ook sterk aangevangen en vrij snel stond het 5-1. VVU kwam wat terug en op 9-9 brak Eric het ritme met een handige time-out, puntje van de coach. VSTS had deze set het betere van het spel, maar door wat twijfelachtige beslissingen van de scheids stond het even later 19-19. Mathijs kan echter wel met trots zeggen dat hij een netfout aan de bovenkant van het net met zijn oksel heeft gemaakt, toch een complimentje van de scheids om in je zak te steken. Wat zit ie hoog, hè! Wilco vond het ook wel mooi geweest met deze set. Via zijn sterke (float)services en middels tactische smashes ging de set in de tas: 19-25.

Set 3 en 4 liepen helaas minder goed voor heren 1. Beide sets konden ze geen vuist maken, zoals in de set 1 en 2 wel goed lukte. Beide sets konden helaas niet spannend gemaakt worden, en met 15-25 en 20-25 ging de overwinning naar VVU HS4. Volgende week speelt heren 1 de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Helaas is er geen publiek welkom, maar gelukkig volgt er dan ook wel weer een wedstijdverslag om de pijn wat te verzachten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp