Gospel World Christian Music volgende stap samenwerking RTW FM en EDGH.NL

Bodegraven-Reeuwijk/Waddinxveen – Met de lancering van het christelijke programma Gospel World Christian Music bij RTW FM zetten de lokale omroep uit Waddinxveen samen met EditieGroeneHart.nl de volgende stap in hun samenwerking. Gospel World | Christian Music is een radioprogramma waarin met name het accent ligt op de hedendaagse Christelijke muziek zoals Gospels, Songs of Worship, Reli Popmuziek en wordt gepresenteerd door Patrick Vegt.

Ooit begonnen als radiomaker bij het voormalige RTV Bodegraven, is het altijd een stille wens geweest van Patrick Vegt om zijn radioprogramma opnieuw op te pakken en religie speelt een belangrijke rol in zijn leven. “Het was een mooie kans om destijds lokaal aan de slag gegaan, maar met de komst van een nieuw bestuur bij de radiozender in Bodegraven kwam de positieve vooruitgang binnen de organisatie in een keer stil te liggen. Voor mij het moment om afscheid te nemen.’ Dat betekende helaas ook tijdelijk het noodgedwongen afscheid van zijn programma.

Patrick Vegt, radiomaker en bestuurslid EditieGroeneHart.nl


En nu weer een stap verder
Naast programmamaker is Vegt ook een van de initiatiefnemers van de snelgroeiende omroep EditieGroeneHart.nl in Bodegraven-Reeuwijk. Het is een dynamische club vol jonge en bruisende energie'”, voegt de radiomaker toe. “Voor ons is de toekomst belangrijk, omdat we vinden dat de inwoners van de gemeente een omroep verdienen die er voor ons is en vooral ook door ons allemaal en met elkaar wordt gemaakt.” EditieGroeneHart.nl heeft in de afgelopen maanden al kunnen laten zien wat het in huis heeft op het gebied van journalistiek, online nieuwsmedia en weet zich te onderscheiden met uiteenlopende videoproducties. “We leggen de lat hoog, want we vinden dat dit hoort, We willen de regionale Omroep Max worden, met de brutaliteit van BNN, de originaliteit van de VARA en de volhardendheid van de VPRO en dat op lokaal en regionaal niveau.”

Dat is natuurlijk waanzinnig ambitieus en dat geeft Patrick Vegt zelf ook direct toe, maar het gaat daarnaast vooral om het familiegevoel en het enorme plezier waarmee de groep met elkaar werkt. “En die aansluiting vinden we ook in Waddinxveen”, laat de inwoner van Bodegraven weten. “Het is daar een warm bad met maar liefst 35 jaar ervaring aan radio maken. Ze zijn ooit begonnen als radiopiratenzender en het knappe is dat ze die sfeer hebben weten behouden, maar toch durven te professionaliseren. Het is een leuke club en onze volgende stap is een radiozender aan onze activiteiten toe te voegen. Dus is het niet meer dan logisch dat je dan een samenwerking zoekt waarin je samen sterk bent en efficiënt middelen weet in te zetten.

Lokale identiteit
Is Vegt niet bang de lokale identiteit te verliezen door samen te werken met de buren? “Integendeel”, vervolgt hij zijn verhaal. “Als je respect hebt voor elkaar en dezelfde stip op de horizon weet te zetten, dan vul je elkaar aan, zonder elkaar opzij te willen schuiven. Wij zijn vanaf het begin een lokale omroep geweest, maar altijd met een regionaal sausje. Je leeft nu eenmaal niet op een eiland in Bodegraven-Reeuwijk. We worden ontzettend blij van alle inwoners die ons voortdurend op de hoogte houden waar zij mee bezig zijn, hoe mooi is het dan om ook die regionale verbinding te kunnen aanbieden”.

Gospel World | Christian Music is alweer het tweede radioprogramma dat deze succesvolle samenwerking van de omroepen voortbrengt en de komende maanden gaan er steeds meer volgen. “We zijn nu al bezig met de productie van een fantastisch Jazzprogramma samen met Leo Dijkmans, een fenomeen op dit gebied. Moet je kijken waar we nu al binnen een jaar staan, we hebben dan ook met elkaar een fantastische droom waar we over vijf jaar zijn!

Gospel World | Christian Music is vanaf 5 december 2021 elke zondagmiddag te beluisteren tussen 14.00 tot 16.00 uur bij RTW FM i.s.m. editiegroenehart.nl op www.rtw.nl, via de ether op 105.8 en via DAB+, 7B (lokaal 47).

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp