GHZ Gouda: zorgen, maar nog geen code zwart

Gouda Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda maakt zich zorgen over de toestroom van coronapatiënten uit de regio en het personeelstekort, maar de gevreesde code zwart is nog niet aan de orde. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten: “Ons personeel is al twee jaar bezig met een marathon, de inzet is enorm maar begint inmiddels zijn tol te eisen”.

Vorige week opende het ziekenhuis opnieuw een corona-verpleegafdeling en binnen de organisatie betekent dit dat vanuit alle afdelingen personeel moet worden vrijgemaakt om ingezet te worden op deze afdeling. Een enorme uitdaging om dit voor elkaar te krijgen.

Het openen van deze speciale afdeling betekent dat coronapatiënten niet langer individueel worden opgevangen in isolatiekamers, maar in groepsisolatie komen te liggen. Met deze zogenaamde cohortverpleging kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen.

Op de corona-verpleegafdeling kunnen 17 patiënten worden opgenomen en indien nodig wordt dit verder uitgebreid. De toegang van corona-verpleegafdeling is afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Hierdoor is er géén contact tussen patiënten die wel en niet besmet zijn.

Op dit moment worden 27 patiënten die besmet zijn met het coronavirus verzorgt op de coronaverpleegafdeling en liggen 3 coronapatiënten op de ic-afdeling. In het algemeen is bijna 90 % van de coronapatiënten die in het GHZ worden opgenomen op de IC niet gevaccineerd tegen het virus.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp