Vervanging bomen begraafplaats Vredehof

Bodegraven – Op de begraafplaats Vredehof in Bodegraven gaat groot onderhoud plaatsvinden aan de bomenrij langs de oprijlaan. Dit zijn lindebomen. Eerder, in 2014, is het eerste gedeelte van de bomenrij op de oprijlaan vervangen. De andere lindebomen, tot aan de toegangsbrug, worden nu ook conditioneel slechter. Ze zijn grotendeels aangetast door zwammen. Daarom gaat de gemeente deze bomenrij nu ook vervangen.

De bomen zijn meerdere keren ecologisch onderzocht om te kijken of er nesten of bewoonde holtes waren. Die zijn de laatste tijd niet gezien. Daarmee kan de aannemer nu, buiten het broedseizoen, aan de slag met het kappen van de bomen. Na de kapwerkzaamheden komen er nieuwe bomen, van een ander soort linde, die zorgen voor diversiteit in deze lindelaan. De kans op ziektes en aantastingen wordt hiermee minder.

Het kappen en opnieuw beplanten start op woensdag 17 november 2021. Uiteraard wordt er rekening gehouden met uitvaarten en wordt er alles aan gedaan om overlast te beperken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter