Initiatief vindt gehoor, gemeente zet verkeersregelaars in

Reeuwijk-Brug – Het initiatief van Cornelis Hagen om bij het kruispunt Groen van Pinsterenlaan- Raadhuisweg/Zoutmansweg na het uitgaan van de scholen de kinderen helpen met oversteken heeft gehoor gevonden bij de gemeente. Veel inwoners maakten zich zorgen over de tijdelijke onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie, die is ontstaan doordat delen van het fietspad zijn afgezet in verband met het aanleggen van vlonders in de Breevaart.

Op Facebook deed Hagen deze week een oproep aan inwoners om samen ervoor te zorgen dat er een veilige oversteekplek voor kinderen komt. Na een kort gesprek vandaag met een projectleider van de gemeente heeft de gemeente besloten per direct verkeersregelaars in te zetten op dit kruispunt. Deze zijn met ingang van 22 november aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12:00 tot 16:00 uur en op woensdag van 10:00 tot 14:00 uur. Tot 22 november nemen medewerkers van de gemeente de taken waar.

Hagen geeft in een reactie aan blij te zijn met deze ontwikkeling: “In Ieder geval is er de komende tijd voorzien in een veilige oversteek voor de vele scholieren en ouders met kinderen.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp