Inwoners maken zich zorgen over veiligheid weggebruikers

Reeuwijk-Brug In een op facebook geplaatst bericht doet Cornelis Hagen een oproep aan inwoners te komen assisteren fietsers veilig te laten oversteken. Het is de bedoeling om ‘s middags rondom 15:00 uur de komende tijd bij het verkeerslicht bij de Groen van Prinsterensingel/Raadhuisweg de helpende hand te bieden. Hagen is op zoek naar twee of meer personen die hem hierbij kunnen helpen.

De komende weken gaat een aannemer aan de slag met het aanleggen van vlonders langs de weg en daarvoor is een deel van de Raadhuisweg/Zoutmansweg in beslag genomen voor materiaal of afgezet in verband met de werkzaamheden. Gister ontstonden hierdoor op tal van plekken zorgelijke omstandigheden. Volgens Hagen is het diverse keren voorgekomen dat automobilisten fietsers over het hoofd zien en dat er bijna ongelukken zijn ontstaan.

Overigens, benadrukt hij, ligt dit zeker niet alleen aan de bestuurders. Ook fietsers letten gewoon niet goed op. Toch verbaast hij zich over het feit dat de aannemer hier niet heeft gezorgd voor verkeersbegeleiders. Vooral omdat het in veel gevallen gaat om schoolgaande kinderen. “Je vraag je vaak af waarom verkeersbegeleiders bij een project staan, maar nu je ze hier zou verwachten zijn ze er niet,” besluit hij zijn pleidooi.

Inwoners die mee willen helpen kunnen zich melden via de facebookpagina van Cornelis Hagen of via een persoonlijk bericht. Ook is hij op zoek naar klaar-overjassen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp