Ook horeca in Bodegraven-Reeuwijk ‘aangevallen’ om coronabeleid

Bodegraven-Reeuwijk – Ook in Bodegraven-Reeuwijk hebben horecaondernemers te maken met dreigementen via de social media of bij controle van de QR-code. ‘Het is makkelijk anoniem te reageren achter een toetsenbord,” laat een horecaondernemer weten, “maar het is soms heel verdrietig hoe weinig begrip er is. Ik ben een klein bedrijf en heb nu eenmaal te maken met de wet- en regelgeving. Wat ikzelf van alle maatregelen vind doet er eigenlijk niet toe, maar je loopt het risico op een flinke boete en dat betekent voor mij sluiten”.

Ook een andere ondernemer geeft aan regelmatig te maken te krijgen met bezoekers die boos zijn. “Zo was er pasgeleden een mevrouw met een klein kind dat heel erg nodig naar de wc moest, dan zijn wij zeker niet de moeilijkste en dat deze mevrouw geen QR-code had was voor ons in dit geval niet maatgevend. Moet je plassen, dan moet je plassen, maar ze ging zo tekeer tegen onze medewerkers die naar de code vroegen, tja dan houdt het natuurlijk op…”.

“Je bent het liefst een soort Zwitserland, neutraal zonder eigen mening,” vervolgt deze ondernemer, “maar het blijft koorddansen tussen het voeren van een goed beleid, je personeel in bescherming nemen en klanten die hun verontwaardiging op ons afreageren.”

Ook andere horecabedrijven in de gemeente laten weten onder vuur te liggen van tegenstanders van de QR-code. “We begrijpen het allemaal, maar we hebben gewoon geen keuze. Het is lekker praten wanneer jij de boete niet hoeft te betalen, dan kun je ons wel verraders of NSB’ers noemen, maar geloof me dat gaat je niet in de koude kleren zitten.”

(De namen van de ondernemers in dit artikel zijn bekend bij de redactie. Geen van hen wilde met naam en toenaam genoemd worden uit angst voor nog meer bedreigingen).

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter