Lockdown hobby’s expositie nu te zien in het Evertshuis

Bodegraven-Reeuwijk – Tijdens de vorige lockdown periode heeft het Evertshuis een oproep gedaan via lokale media aan kunstliefhebbers, creatievelingen en (hobby)kunstenaars uit alle kernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk om hun ‘LOCKDOWN HOBBY’S’ te delen. ‘Heb je een nieuwe hobby ontdekt of een oude passie weer opgepakt?’ was de vraag. Ruim 30 deelnemers hebben bijzondere en zeer uiteenlopende hobby’s gedeeld. De mooiste en leukste kunstwerken zijn nu te zien in de foyer van het Evertshuis. 

Foto: Eva Snel

De inzendingen waren heel divers en varieerden van fotografie, schilderen en tekenen, tot corona plakboeken verzamelen, puzzelen, gitaar bouwen, bakken, cocktails maken, poëzie, plantjes stekken, borrelen en sieraden maken. De verhalen achter de inzendingen zijn soms ontroerend, soms grappig, in ieder geval bijzonder en inspirerend. Zo schilderde Anneke van den Broeke uit Bodegraven haar kleinkinderen, zodat ze ondanks de lockdown en weken van geen bezoek urenlang intensief met ze bezig was. Dat hielp haar de saaie dagen door! Mevrouw Peek uit Reeuwijk heeft zelfs 5 coronaverzamelalbums samengesteld met diverse kranten artikelen en bovendien 50 poppen gehaakt voor de buurtkinderen. Alle creatievelingen hebben met elkaar gemeen dat het uitoefenen van hun hobby plezier gaf tijdens de lastige lockdown periode.   

De exposanten zijn o.a. : Theo Hamoen (macrofotografie), Karin van Wijk (pasteltekeningen),  Marja Scholten (schelpenschilderijen), Eva Snel (natuurfotografie), Christie Lourens (schilderen),  Romy Elbers (10 jaar, schilderen), Marije van Veen (aquarel en sieraden maken), Anneke van den Broeke (schilderen kleinkinderen/olieverf op doek), Annet Hermenet (Carnaval 2.0) en Carla Weerdenburg (pottenbakken). 

De expositie is gratis te bezichtigen in de foyer van het Evertshuis tot 13 december. 

PRAKTISCHE INFORMATIE: 

‘LOCKDOWN HOBBY’S EXPOSITIE  

Waar? Foyer Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven. 

Wanneer? 5 nov tot 13 dec 2021 

Gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het Evertshuis.* 

(*mondkapje is verplicht en huidige coronamaatregelen zijn van toepassing in de foyer) 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp