Respect-Project op Antoniuscollege

Gouda – Wat is respect? 40 leerlingen van het Antoniuscollege volgden in de Week van Respect (8 t/m 14 november) een workshop van Libertum. Het fenomeen ‘respect’ onderzoeken was de eerste aanzet. Die verkenning in groepjes resulteerde in een placemat met woorden en associaties. De conclusie: aan respecteren gaat tolereren en accepteren vooraf. 

Metaforen 
Daarna gingen ze aan de slag met camera’s en van huis meegebrachte objecten. Een sleutel bleek een metafoor voor ‘eigendom’: respect voor elkaars spullen. Een zandloper voor ‘ouderdom’: eerbied voor ouderen. Een voetbal voor ‘talent’. Als sluitstuk van de workshop werden de leerlingen van 2 vwo vastgelegd mét de voorwerpen door portretfotograaf Geert Smits. 

Vanaf nu keert het Respect-Project ieder jaar terug op de middelbare scholen in Gouda. Uiteindelijk zullen de mooiste foto’s van leerlingen geëxposeerd worden door Libertum. Het voormalige Verzetsmuseum Zuid-Holland organiseerde voor de Week van Respect ook al een project rondom vluchtelingenkinderen op openbare basisschool Het Schateiland. Wie meer wil weten over de educatieve programma’s van Libertum kan mailen naar Mirjam Borghgraef, projectleider Educatie, educatie@libertum.nl.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp