Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Alphen aan den Rijn – Van 20, 21, 27 & 28 november en 4 & 5 december komen Sinterklaas en zijn pieten naar de Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon. Sinterklaas logeert in het huis van de pottenkoopman en de pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. Neem een kijkje in de speciale werkkamer van Sinterklaas, doe mee met de vele activiteiten en behaal je eigen pietendiploma.

Foto: Museumpark Archeon

Sinterklaas activiteiten
In de Stad van Sinterklaas zijn er veel activiteiten te doen. Zo vindt dagelijks de poppenkast plaats. In deze bijzondere poppenkast beleef je het verhaal van ‘Sint en zijn Ridder’. Voor de kleine bezoekers valt er een Pietendiploma te behalen. Kinderen kunnen meedoen met de verschillende activiteiten in de pietenhuisjes en zo hun eigen Pietendiploma verdienen. Zo kunnen kinderen pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpieten, een mantelspeld maken, meedoen met de pietentraining en nog veel meer.

Tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’
In de tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’ kom je alles te weten over de wonderdoener en redder in nood. Hij is een Sint en hij heet Nicolaas. Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje, het was direct duidelijk dat dit een bijzondere jongen was. In deze tentoonstelling wordt meer over hem uitgelegd en leer je de geschiedenis over onze Sinterklaas.

Brunchen met Sint en Piet
Op zondag 21 en 28 november en zondag 5 december geniet men met het hele gezin van een heerlijke Sinterklaasbrunch inclusief de hele dag gratis entree. Het wordt extra feestelijk want Sinterklaas en zijn pieten komen langs! De speciale brunch begint om 11:00 uur en eindigt om circa 13:00 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om de Stad van Sinterklaas te bezoeken en er is vertier voor jong en oud.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter