Langs de deuren in de Mossen- en Weidebuurt

Reeuwijk-Burg – Donderdag avond 11 november is het weer Sint Maarten en dan gaan ook in Mossen- en Weidebuurt in Reeuwijk \-Brug kinderen met lampions langs de deuren om het feest te vieren. Inmiddels een traditie die al jaren wordt georganiseerd door ouders uit deze buurt.

Het is de bedoeling dat de kinderen aanbellen om daarna een liedje te zingen. Als beloning krijgen ze dan een traktatie. Meestal snoep of fruit. Deelnemers kunnen een door de organisatie verstrekte brief op de deur hangen om te laten zien dat kinderen mogen aanbellen.

Volgens de legende van Sint Maarten gaf de gulle man bijna al zijn spullen aan de armen. Zelfs zijn mantel sneed hij doormidden om de helft te schenken aan een bedelaar. Traditioneel stond het Sint Maarten-feest dan ook in het teken om wat extra’s voor de winter op te halen, maar tegenwoordig is het gewoon een leuk volksfeest.

Een van de grote sponsoren van het feest is Stichting Volksvermaak in Reeuwijk, die zorgt dat er veel snoep is om uit te delen, zodat iedereen kan meedoen. Ook wanneer je het niet zo breed hebt. De organisatie van Sint-Maarten heeft er zelfs al zakjes van gemaakt.

Jumbo Jim Koster Reeuwijk zorgt voor een tasje met wat drinken voor alle kinderen.

Meer informatie over meedoen kan door een chat te sturen via de Facebookpagina naar de organisatie: https://www.facebook.com/sintmaarteninreeuwijk

Foto: Sint Maarten in Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter