Explosieve stijging testaanvragen

Regio – Op dit moment is er sprake van een explosieve toename in het aantal testen. Gisteren zijn er in Nederland ruim 100.000 testafspraken gemaakt en ruim 77.000 testen afgenomen. Vandaag worden er landelijk 200-300 afspraken per minuut gemaakt. Deze hoge toename overstijgt alle verwachtingen. De GGD’en zetten alle zeilen bij om aan de enorme testvraag te voldoen. In Hollands Midden testen we op dit moment 3500 mensen per dag. De verwachting is dat we de top nog niet bereikt hebben. Daarom zetten we al onze capaciteit in. Dat betekent ook dat we blijven opschalen om aan de vraag te voldoen. Toch kan het zo zijn dat u iets langer moet wachten tot u aan de beurt bent voor een test. Of dat u iets verder moet reizen.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en maak een afspraak via 0800-1202 of www.coronatest.nl. Vanwege de grote drukte geeft de website soms aan dat er geen testmogelijkheden in uw buurt zijn. Het systeem houdt namelijk drie testopties gereserveerd als iemand is ingelogd, terwijl er uiteindelijk maar één testafspraak geboekt wordt. Het advies is daarom om het later nog eens te proberen.

Leeftijd
Het aantal positieve testen is onder bijna alle leeftijdsgroepen gestegen. Er zijn twee uitzonderingen. Onder 71+’ers is het percentage namelijk gedaald, toch worden ouderen nog steeds het vaakst positief getest (van 32% naar 24%). Ook bij de 0 tot 10-jarigen is het percentage positieve testen iets gedaald (van 24% naar 22%).

Stijging vaccinatie zonder afspraak 
Na de persconferentie van afgelopen dinsdag komen er veel mensen langs bij de vaccinatielocaties voor een prik. Ben je nog niet gevaccineerd maar wil je dat wel? Kom dan zonder afspraak langs. Op www.prikkenzonderafspraak.nl vind je alle locaties en openingstijden.

Mobiele vaccinatielocaties
De GGD reist door de hele regio met mobiele vaccinatieteams. Op die manier wil de GGD het mensen zo makkelijk mogelijk maken om dichtbij gevaccineerd te worden.

Op donderdag 18 november kan iedereen voor een prik zonder afspraak terecht in Het Gebouw in Leiden-Noord. Daar wordt op 25 november en 2 december ook gevaccineerd. De mobiele vaccinatieteams van de GGD gaan op 19 en 20 november voor de 2e keer naar het gemeentehuis in Voorschoten. Op vrijdag 19 november kunnen medewerkers/arbeidsmigranten van vleesverwerker F. Wellink in Lekkerkerk zich op het bedrijf laten prikken tegen corona. 

Vaccinatiegraad
Op dit moment heeft 84% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. En 83% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp