Nipt verlies voor VSTS dames 1

Bodegraven – VSTS dames 1 speelde op zaterdag 6 november uit tegen de koploper uit de poule, Thor dames 2. Evi Hogenelst was erbij om de middenpositie te versterken. In set 1 begonnen Judith Terpstra, Krystel Termorshuizen, Eline Hazelaar, Terra Perotti, Denise Peeters, Merel Florie en Naila Sabovic in de basis. Het team begon met veel overtuiging en zette Thor vanaf het begin onder druk. De dames uit Bergambacht gaven veel tegenstand, maar met een goede servicedruk won VSTS de eerste set die eindigde met 25-20. 

De tweede set begon met minder overtuiging vanaf de Bodegraafse kant. Door een combinatie van technische fouten aan de zijde van VSTS en verbeterd spel van Thor liep de thuisploeg snel uit. Evi Hogenelst werd in het veld gebracht voor Merel Florie, Olivia van Wijngaarden kwam erin voor Terra Perotti en Steffi van den Berg werd ingezet voor Judith Terpstra. Helaas, wist VSTS niet meer terug te komen en de tweede set werd verloren met 25-12. 

Door een goede peptalk van coach Dennis Strang nam Bodegraven gelijk de leiding in de derde set. Steffi van den Berg kon de aanvallers goed vinden en veel punten werden gescoord. Thor dames 2 werd onder druk gezet door de service van Eline Hazelaar en Denise Peeters. VSTS dames 1 kwam goed in het spel en zette de set naar haar eigen hand. Zo wonnen de dames uit Bodegraven overtuigend de derde set met 25-17.  

De vierde set had net zo een vooruitzicht als de set ervoor. De Bodegraafse formatie stond weer sterk en taken werden goed uitgevoerd. Er werd een goede verdediging neergezet door Naila Sabovic en het gehele team speelde goed samen. Hierdoor kwamen de dames uit Bodegraven op een voorsprong van 23-17. Thor dames 2 gaf zich niet gewonnen, haalde de achterstand in en zette hiermee VSTS onder druk. Het bleef spannend, maar Thor trok aan het langste eind en won de vierde set met 27-25. 

De tussenstand was hierna 2-2, dus moest er een vijfde set gespeeld worden. Deze set begon in dezelfde samenstelling als de vierde set. VSTS dames 1 kwam snel op een achterstand van 05-08 door aanvalsdruk van Thor. De set bleef spannend, want VSTS kon terugkomen door een stabiele passing te leveren. Toch won Thor de beslissende set uiteindelijk met 15-13.  

Over de hele wedstrijd bekeken hebben de dames uit Bodegraven goed gespeeld. Ook al werd de winst niet behaald mogen zij tevreden zijn met de wedstrijd die zij hebben neergezet. Op zaterdag 13 november speelt VSTS thuis, om 16.30 uur tegen Inter Rijswijk.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter