ESTO verliest thuis met 0-3

Bodegraven – Hoewel ESTO best goed uit de startblokken ging moest ze uiteindelijk het hoofd buigen voor een sterk Foreholte. In de eerste helft was sprake van een gelijk opgaande strijd waarbij Foreholte slechts twee goede kansen nodig had om met een voorsprong van 0-2 redelijk comfortabel de rust in te gaan. In de 18e minuut ging een pass op maat naar de rechtervleugel.

De spits van Foreholte kon in het centrum vrij opstomen richting ESTO/doel om de voorzet af te ronden. Tien minuten later viel de 0-2. Een corner die in tweeën werd genomen was goed ingestudeerd. Een kopbal gaf de verdediging het nakijken en vloog genadeloos in de touwen. ESTO zocht daarna wel de aanval maar de sterk gegroepeerde verdediging van Foreholte gaf geen krimp.

Na de rust controleerde de mannen uit Voorhout de wedstrijd. Elkaar op het veld luidruchtige coachend en met een gesloten middenveld gaven ze de verdediging van hun tegenstander weinig speelruimte. Gevolg was dat ESTO de bal teveel naar achteren moest rondspelen. Slechts twee spitsen van Foreholte waren nodig om gevaar te stichten en doelpunt nummer drie viel met een schot binnen de zestien in de 66e minuut.

De wedstrijd leek gespeeld maar toch creëerde ESTO nog dikke kansen. Een afgewaaide voorzet spatte vijf minuten later op de lat terug in het veld, de rebound leverde niets op. Even later was de paal Foreholte gunstig gezind evenals in de 86e minuut. In blessuretijd kwam Wouter-Jan Bos nog alleen voor de keeper maar zijn inzet trof geen doel. Volgende week is er geen wedstrijd en de week daarna gaat ESTO op bezoek bij EMM21. Een fusieclub van DOSR en WVC. De wedstrijd begint om 14.00 uur in Roelofarendsveen.

Han Koevoets.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp