Dubieuze zorgbedrijven met hoog risicoprofiel ook in onze regio gevestigd

Bodegraven-Reeuwijk – Uit onderzoek van de redactie van RTL Nieuws blijkt dat criminelen veel te makkelijk geld kunnen verdienen over de rug van kwetsbare patiënten. Experts zijn geschrokken en roepen op tot strengere controle nu blijkt dat er in Nederland ruim 560 dubieuze zorgaanbieders zijn. Het gaat vooral om zorgaanbieders waar torenhoge winsten worden gemaakt en daarnaast horecaondernemer of autohandelaar zijn. Bij navraag door EditieGroeneHart.nl bij RTL, blijkt dat een van de bedrijven waarover vraagtekens bestaan gevestigd is in Bodegraven-Reeuwijk, vier in Gouda en vier in Waddinxveen. 

In een uitgebreid artikel van RTL komt onder meer zorgfraude expert Karren Ottens aan het woord. Zij maakt zich vooral zorgen over bestuurders die zichzelf vaak een ‘vorstelijk deel van de zorggelden toe-eigenen. “En dat geld wordt dan dus niet besteed aan de zorg voor mensen die dat heel hard nodig hebben.”, licht zij toe. Opvallend zijn zorgbureaus die ook actief zijn in bijvoorbeeld de autobranche, horeca of taxiwereld. Volgens Ottens zijn dat branches waar veel contant geld in omgaat en die daardoor gevoeliger zijn voor vermenging met ondermijning. Want het zijn aantrekkelijke branches voor bijvoorbeeld witwassen.” 

De onderzoekredactie van RTL geeft aan dat ze helaas alleen cijfers en geen bedrijfsnamen in dit stadium kunnen delen, omdat het om bedrijven gaat waarover vermoedens bestaan en er nog geen harde bewijzen zijn. Toch is er voldoende aanleiding aanwezig om zorgen te maken. Dat deze bedrijven gevestigd zijn binnen Bodegraven-Reeuwijk of in de directe omgeving wil niet direct zeggen dat ook de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zaken doet met deze bedrijven, maar is de reactie, het is wel aan de gemeente om nadrukkelijke te controleren of er ook zaken wordt gedaan met bedrijven die binnen het risicoprofiel vallen.  

Het hele artikel van RTL is te lezen via de link https://www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/5262080/dubieuze-zorgbedrijven-fraude-ondermijning-witwassen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp